Hvor skal vi begynne…

Det aller første vi har landet i planleggingen er tidspunktet vi ønsker å reise.  2019 er det siste året datteren vår – lille H – går i barnehagen, og dermed vil vi benytte muligheten til å reise utenom skoleferien. Valget falt på mai-juni, fordi været i Florida er mest mulig stabilt på denne tiden av året. Temperaturen er mellom 25 og 40 grader, det er mindre regn enn på sommeren, og sjelden torden. (Florida er verdens mest tordenutsatte sted.) Orkansesongen er på høsten, så den vil vi også styre unna…

Tidspunktet vi reiser på har også mye å si for hvor mye floridaferien koster. Alt er dyrere i skoleferien, i tillegg er køene til attraksjoner, på kjøpesentre osv. lengre.

En annen ting som har betydning for prisen er å planlegge og booke selv. Ikke fall for fristelsen å bestille gjennom et pakkereisefirma. Det blir sjelden billigere.

Når datoene er satt (i hvert fall sånn ca.) så gjelder det å finne ut hvem vi skal reise sammen med. Vi liker å leie hus med eget basseng når vi er i Florida, og det fine er at da har vi masse plass til å ta med oss familie og venner. Det er koselig å være mange på tur sammen, det gjør reisen billigere, og ikke minst;

Jo flere voksne pr. barn som er med, jo mer ferie blir det på mamma og pappa 😉

Denne gangen reiser vi sammen med Hannes foreldre, og trolig ei venninne. Det blir fem voksne og ett barn. Perfekt!

Vi søker etter hus å leie på flere nettsider:

  • Finn.no inneholder en del hus, rekkehus og leiligheter eid av norske    privatpersoner eller norskeide firmaer. Det føles trygt å leie av norske utleiere, men vær obs på at prisene ofte (ikke alltid) er noe høyere her enn på internasjonale sider.
  • vrbo.com er den største nettsiden for utleie i Orlando-området. Siden fungerer som finn.no, og både privatpersoner og firmaer annonserer på denne siden.

For mer detaljerte tips om hvordan dere går frem for å sikre den beste ferieboligen tilpasset deres behov, samt hvilke andre overnattingsmuligheter som finnes, les våre reisetips her.