Endelig er ferien i gang!

20 år etter at Tommy og jeg bodde og jobbet i Orlando har vi endelig fått med oss mamma og pappa dit. At vi skulle få det til har ikke vært noen selvfølge. Av helsemessige årsaker var det umulig for mamma å besøke meg da jeg bodde der, og det har heller ikke vært en mulighet vi har drøftet i årene som har gått siden den gang….

2019-05-24 10.30.12…Helt inntil vi for et par år siden begynte å snakke om det allikevel. Jeg mener å huske at det hele begynte da mamma så en dokumentar på TV om en norsk oppdagelsesreisende, som hadde med seg sin kreftsyke bestefar på tur til Sør-Amerika. Kunne han, så kunne vel også hun.

Mamma og pappa har sjelden vært utenfor Norge, og aldri vært utenfor Europa, så jeg er imponert over at hun kom til den slutningen, og hoppet selvfølgelig på tanken og begynte å planlegge.

Pappa er en mann av få ord, men dette bildet fra første dagen forteller mer om hvor viktig og etterlengtet denne reisen var enn tusen ord.

 

Etter nesten to års planlegging, hvor ett av dem innebar at mamma fikk kreft i tillegg til Chrons og alt annet hun sliter med, og jeg hadde tre operasjoner, var vi mer enn klare for avreise. Vi lånte med oss en rullestol til mamma, og den skulle vise seg å hjelpe oss på flere enn en måte.

På flyplassen fikk vi all hjelpen vi trengte, og vi kunne bruke rullestolen helt frem til flydøra. Flyturen gikk veldig bra, for vi lettet like før Hermines leggetid, og landet kl. 22.00 Orlando-tid. Hermine sov mye på flyet, men var allikevel klar for å sove mer da vi kom frem til huset. Vi andre fikk også litt blund på øyet, men syntes det var veldig deilig å ha en hel natt foran seg da vi endelig kom frem.

Orlando International Airport er enkel å finne frem på, og med GPS i bilen går det greit å finne veien, selv om utkjøringen fra flyplassen virker ulogisk. Huset vi leide lå sør-vest for flyplassen, men vi måtte ta exit nord og kjøre østover for å komme frem… Det gikk bra så lenge vi stolte på GPSen.

Morgenen etter spiste vi frokost – tradisjonen tro – på Cracker Barrel Country Store and Restaurant. Her får man enorme porsjoner med amerikansk tradisjonsmat til en billig penge. Dermed hadde vi rester til lunsj.

TIPS! Det er helt vanlig å be om å få ta med restematen hjem. Noen steder får man til og med spørsmål om man vil ha mer drikke med seg på veien. (Påfyll av brus er gratis.)

Neste obligatoriske punkt på programmet første dag var en (langvarig) tur på WalMart. Det er godt å ha et eget hus så man kan lage middager hjemme osv. men første dagen må ALT kjøpes inn. Mat, håndsåpe, vaskemidler, toalettpapir etc.

Så, et velfortjent bad!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s