En dag i sumpen

2019-05-26 15.54.50Florida består i stor grad av sumplandskap. Da Disney og Universal m.fl. kjøpte opp land i sentral-Florida, ble store områder med sump drenert for å gjøre plass til hoteller, fornøyelsesparker m.m. Andre områder ble dumpingplass for massen som ble gravd vekk, deriblant Lake Jesup.

Lake Jesup er en av Floridas største innsjøer, og anses å være den innsjøen som huser flest alligatorer utenfor Everglades lenger sør i Florida. De senere årene har man fjernet all overskuddsmassen som ble dumpet i innsjøen på 60- og 70-tallet, og opprettet et naturreservat for å ivareta områdets mange dyre- og fuglearter.

Vi tilbrakte ettermiddagen på Black Hammock med en times airboat ride og middag på 2019-05-26 15.32.40restauranten etterpå. Hele området lukter sump, og bygningene er satt opp av enkle sponplater, så standarden er ikke akkurat høy, men restauranten virket ren, og maten var helt ok.

 

 

2019-05-26 17.56.43

Selve turen med airboat var en opplevelse vi gjerne gjentar. Det er gøy å kjøre fort, og det er interessant å se Floridas villmark på nært hold. Vi så dessverre ikke så mye som vi skulle ønsket, for temperaturen lå nærmere 35 grader så dyrene gjemte seg godt.

De har noen alligatorer i fangenskap der også, som vi fikk/var nødt til å hilse på.

Vi var ikke imponert over livskvaliteten de fikk ha, så vi kommer nok ikke tilbake dit igjen, men alt i alt koste vi oss, og ble en artig opplevelse rikere.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s