Hotell, motell, ferieboliger i alle størrelser eller kanskje camping? Orlando-området har alle muligheter.

Det vil være en umulig oppgave å gi komplett informasjon om hvilke overnattingsmuligheter som finnes, men vi skal gjøre et forsøk på å gi den informasjonen vi har funnet i årenes løp.4

 • Hotell

Hotell er en god løsning om man kun har noen få dager i Orlando. Det finnes over 400 hoteller i Orlando-området, så det er fullt mulig å finne et som passer alles behov.

Dersom reisen i hovedsak dreier seg om besøk i Walt Disney World, anbefaler vi å bo på et av Disney’s egne hoteller. De er veldig gode på tematisering, finnes i flere prisklasser (fra dyrt og oppover) og hotellene er en opplevelse i seg selv. Mer informasjon om disse finnes her.

Alternativt kan man velge å bo på et hotell i umiddelbar nærhet til den fornøyelsesparken man ønsker å besøke, da disse hotellene som regel har gratis transport til parken de ligger ved.

Dersom man velger et hotell som ligger utenfor fornøyelsesparkenes områder, vil man finne rimeligere alternativer (men alt er relativt). Her må det imidlertid påregnes bruk av leiebil for å komme seg rundt. USA er ikke tilpasset for gående, selv om de mest turisttette områdene har fortau.

 • Feriebolig

Skal man være i Orlando mer enn noen få dager anbefaler vi å leie feriebolig. Å ha sin egen bolig øker komforten kontra et trangt hotellrom, og siden restaurantene og butikkene ligger tett rundt Orlando, trenger ikke «selvhushold» å bety at man må tilbringe mange timer på kjøkkenet. Det er imidlertid fullt mulig dersom man ønsker det, for husene er fullt utrustet med kjøkkenredskaper og grill (koster som regel ekstra).

Det finnes et utall boliger på markedet, med mange ulike størrelser og kvaliteter.

Generelt fordeler boligtypene seg slik:

Boliger med 1-3 soverom er som regel rekkehus (townhouse) eller leiligheter (condo). Leilighetene har ikke egne basseng, men ligger ofte på et resort-område med fellesbasseng. Noen av rekkehusene har mindre basseng, eller «vannhull», i tillegg til fellesbassenget.

Boliger med 3 og flere soverom er villaer. De har som regel et stort, privat basseng, og noen ligger i tillegg på et område med felles bassengområde á la det på bildet ovenfor.

Siden markedet er stort, er det gode muligheter for å få AKKURAT det man vil ha om man er tidlig ute med planleggingen.

Dette pleier vi å sjekke når vi booker bolig:

 • Om bassenget er sør eller vestvendt – For å slippe ekstra utgifter til oppvarming av basseng er det lurt at bassenget er i sola mesteparten av dagen.
 • Om bassenget er sikret med gjerde – Florida har regler om at alle privateide basseng enten må være sikret med gjerde eller alarm på verandadør. For å slippe å måtte skru av alarmen hver gang man skal ut og inn mellom huset og bassenget, er det greit å ha gjerde. Dette fjernes lett, og om man ikke reiser med barn kan man la gjerdet være åpent hele oppholdet.
 • Om bassengområdet er skjermet – Mange av ferieboligene ligger tett, og vi synes det er hyggelig å ikke ha fullt innsyn fra naboene når vi soler oss og bader.
 • Om det er bilder av alle rommene i boligen – vi blir fort skeptiske dersom det f.eks. ikke er bilde av badene i boligen.
 • Sjekk Google Maps om huset faktisk ser ut som det på bildet i annonsen. Det finnes svindlere som lager falske annonser, så finn bildet på en uavhengig kilde for å være sikker.
 • Om huset ligger i et område vi liker – Følgende er områdene vi har undersøkt mest:
  • Området langs US 27, nord for I-4 (grønn ring)- dette området består for det meste av nyere boliger med høy kvalitet. Dette er vårt favorittområde på grunn av sin nærhet til US 192, som er «hovedgata» for restauranter, butikker og hoteller gjennom Kissimmee, og samtidig ligger det i et rolig strøk, litt unna de største turistmagnetene.
  • Området langs US 27, sør for I-4 (rød ring) – her ligger noe eldre boliger. Boligfeltene ligger mellom appelsinplantasjer, og området er landlig. Det er imidlertid litt lengre kjørevei til fornøyelsesparkene og de store kjøresentrene.
  • Kissimmee-området (blå ring) – dette er blant de mest turisttette områdene, og her finnes det både eldre og nyere hus. Dersom dere ikke bryr dere om litt støy er dette området fint.Kart

Vi søker etter hus på flere nettsider. Disse to har gitt best resultat:

 • Finn.no inneholder en del hus, rekkehus og leiligheter eid av norske privatpersoner eller norskeide firmaer. Det føles trygt å leie av norske utleiere, men vær obs på at prisene ofte (ikke alltid) er noe høyere her enn på internasjonale sider.
 • vrbo.com er den største nettsiden for utleie i Orlando-området. Siden fungerer som finn.no, og både privatpersoner og firmaer annonserer her. Vi har leid hus av privatpersoner her, uten problemer. Kontrakten skrives på engelsk, og prisen oppgis i dollar. Det kan være særlig fordelaktig om kronekursen er sterk.

Det er MYE mer å si om å leie hus i Florida.

Ta gjerne kontakt med oss om dere har spørsmål eller ønsker at vi skriver mer om dette.