Om dere skal huske én ting om Walt Disney World, la det være dette:

WALT DISNEY WORLD ER IKKE BARE FOR BARN.

walt and mickey

Walt Disney Co. kjøpte på slutten av 60-tallet mange små landområder sør-vest for Orlando i sentral-Florida. De fikk områdene til en god pris, fordi landeierne ikke visste hvem som kjøpte, og hvorfor. Oppkjøpet gjorde at Walt Disney Co. i dag eier et landområde på 121 km2, omtrent like stort som den bebygde delen av Oslo kommune.

Orlando var en stille småby på 60-tallet, men Walt Disney skulle endre fremtiden for området totalt. 1. oktober 1971 åpnet han den første delen av Walt Disney World Resort, og siden den gang har turistene strømmet til Orlando. Flere andre selskaper har også etablert sine fornøyelsesparker, dinner-shows, suvernirbutikker, restauranter osv. i området, og i dag er tilbudene så mange at det er umulig å se og gjøre alt.

Walt Disney World (WDW) omfatter 4 temaparker, 2 badeland, 27 temabaserte resort hotell, ett campingområde, flere golfbaner i verdensklasse (Tutta bor og trener her), et «bysentrum» med handlegater og restauranter kalt Disney Springs, m.m.

Vi vil gi dere informasjon om alt dette på sidene nedenfor, så dere kan gjøre gode valg for hva dere ønsker å prioritere i ferien deres.